Klein gebaar, groot geluk

Afgelopen week kwam de oprichter van Kans voor een Kind, Willem Hoevers, voor een rondleiding op Het Reliëf. Samen met zijn ‘tweede man’ Henk Winkelhuis hebben ze alle groepen gezien en een folder achtergelaten. Het Reliëf is een van de tien Kans voor een Kind-scholen in Nederland.

Kans voor een Kind laat via de scholen wensen in vervulling gaan van kinderen die daar, door allerlei omstandigheden, niet aan toe kunnen komen. Denk aan een dagje uit naar een pretpark, nieuwe voetbalschoenen voor een kind dat bij de voetbal wil maar waarvan de ouders het niet kunnen betalen of een dagje werken bij een dierenasiel.

Toen Willem en Henk in groep 8a aankwamen zagen ze het werkstuk van leerling Julian Allon. “Van wie is die ‘Oale Griese’ ”, vroeg Henk. Julian vertelde heel trots dat hij van hout, gaas en papier maché de Plechelmusbasiliek van Oldenzaal heeft nagemaakt. Hierop maakte Henk een foto en heeft deze naar de burgemeester van Oldenzaal gestuurd. Een dag later kregen we een mail terug van de burgemeester met een uitnodiging voor Julian om op het stadhuis te komen en een rondleiding te krijgen door de Plechelmusbasiliek.

Wat een mooie Kans voor het Kind!

Heeft u een vraag?

Kies hieronder hoe u het liefst contact met ons opneemt.