Nieuwbouw Hengelo

Hoogste punt bereikt!

De nieuwbouwlocatie VSO-AGL van Attendiz heeft het hoogste punt bereikt!  Met ondersteuning van de gemeente Hengelo wordt deze nieuwe school gebouwd op de locatie van het oude Gilde-college aam de Bandoengstraat. Deze school leidt leerlingen op tot vakmanschap in een specifieke branche binnen de Arbeidsmarkt Gerichte Leerweg (AGL) van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO).  

Op de nieuwe school leren jongeren van 11 tot ongeveer 18 jaar sociale en werknemersvaardigheden, waarmee ze zich later kunnen redden in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. We bieden branche-certificaten en diploma’s aan waarmee de leerlingen een basis hebben om de volgende stap te gaan maken. Momenteel stromen veel leerlingen binnen het VSO-AGL uit naar de (al dan niet gesubsidieerde) arbeidsmarkt of een vervolgopleiding bij het ROC. 

De nieuwe school biedt volop mogelijkheden om de theorie in de praktijk te oefenen. Het gebouw is toegankelijk en goed zichtbaar voor de omgeving. Van buitenaf zie je de praktijkruimtes voor koken en techniek. De patio wordt een lesruimte voor plant en dier in de open lucht. De ruimten en faciliteiten van de nieuwe school, zoals sportvoorziening, het werkcafé en de buitenspeelplaats kunnen buiten de schooluren gebruikt worden door andere belangstellenden, zoals de buurt. De school straalt uit wat het van binnen te bieden heeft. De sheddaken, karakteristiek voor de voormalige Twentse industrie, vormen een herkenbare symboliek en verwijzing naar het vakmanschap waar de school voor staat. ‘De nieuwe school wordt een plek waar leerlingen en docenten leren en (samen)werken en waar ruimte is voor ontmoeting van school en samenleving.  

In het schooljaar 2022-2023 zullen we intrek nemen in dit geweldig mooie nieuwe gebouw. We zijn blij dat de leerlingen van het VSO nu ook een mooie nieuwe school in Hengelo krijgen. We krijgen een mooie nieuwe naam die binnenkort bekend gemaakt zal worden. We zijn er nu al trots op’, aldus bestuurder Paul Overakker en directeur Sandy de Munck Mortier. 

 

Meer weten over onze scholen?

Neem gerust contact op, wij vertellen u graag meer